17 C
Bursa
21 Temmuz 2024
BAL-GÖÇ – Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği
Balkan Yemekleri

Tavuklu Kapama

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk ve/veya tavuk parçaları,
  • 4 su bardağı pirinç,
  • 6 su Bardağı tavuk suyu,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz, nane, karabiber

Yapılışı

Önce tavuğu büyük bir tencereye koyup, üzerine su ve tuz ilave edip pişirelim. Pirinçleri iyice yıkayıp, fırın tepsisine yayalım. Üzerine büyük parçalara ayırdığımız pişmiş tavuğu yerleştirelim. Tuzunu, nanesini, yağını ve tavuk suyunu ilave ederek 200 derecede fırında suyunu çekene kadar pişirelim. Fırından çıkardığımızda üzerine karabiber serpip, üzerini kapayarak, servisten önce biraz bekletelim.

AFİYET OLSUN.
Kaynak Kişi : Nehime AKSOY
Göç Edilen Yer : Alibey Konağı ( Konak – Nanovitsa) / Mestanlı / Kırcaali / Bulgaristan
Derleyen : Fehime GERGİL

İlgili Yazılar

Ciğer Sarma

selim

Baklava

selim

Pırasalı Arnavut Böreği

selim

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda sorun yaşamayacağınızı varsayıyoruz, ancak dilerseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Devamını Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası