Malzemeler
- 1 bütün tavuk ve/veya tavuk parçaları,
- 4 su bardağı pirinç,
- 6 su Bardağı tavuk suyu,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- Tuz, nane, karabiber
Yapılışı
Önce tavuğu büyük bir tencereye koyup, üzerine su ve tuz ilave edip pişirelim. Pirinçleri iyice yıkayıp, fırın tepsisine yayalım. Üzerine büyük parçalara ayırdığımız pişmiş tavuğu yerleştirelim. Tuzunu, nanesini, yağını ve tavuk suyunu ilave ederek 200 derecede fırında suyunu çekene kadar pişirelim. Fırından çıkardığımızda üzerine karabiber serpip, üzerini kapayarak, servisten önce biraz bekletelim.
AFİYET OLSUN.
Kaynak Kişi : Nehime AKSOY
Göç Edilen Yer : Alibey Konağı ( Konak – Nanovitsa) / Mestanlı / Kırcaali / Bulgaristan
Derleyen : Fehime GERGİL