MALZEMELER:
– 3 YUMURTA (1 TAM YUMURTA, 2 YUMURTANIN SARISI),
– 1 SU BARDAĞI SÜT,
– 1 SU BARDAĞI YOĞURT,
– ¾ SU BARDAĞI ÇİÇEK YAĞI,
– 1 PAKET KABARTMA TOZU,
– 1 TATLI KAŞIĞI SİRKE,
– BİR TUTAM TUZ,
– BUĞDAY NİŞASTASI,
– UN.
ARASI İÇİN:
– CEVİZ
ÜZERİ İÇİN:
– 600-700 gr TEREYAĞI.
ŞERBETİ İÇİN:
– 7 SU BARDAĞI ŞEKER,
– 6 SU BARDAĞI SU,
– YARIM LİMON SUYU.
YAPILIŞI :
NİŞASTA HARİCİ TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR ve OLDUKÇA YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLENE KADAR UN İLAVE EDİLİR.
30 TANESİ ALTA KONULMAK ÜZERE, BİR TEPSİ İÇİN 60 TOP OLACAK ŞEKİLDE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR HAZIRLANIR. HAMUR TOPLARI UFAK, UFAK AÇILIR. ON TANESİ, ARASINA BOL NİŞASTA SERPİLEREK ÜST ÜSTE KONUR ve OKLAVA ile AÇILIR. ÜÇ KEZ BU ŞEKİLDE AÇILAN HAMURLAR TEPSİYE SERİLİR ve ÜSTÜNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ SERİLİR. KALAN 30 HAMUR TOPU DA YİNE AYNI ŞEKİLDE ONARLI OLARAK AÇILIP, TEPSİYE SERİLİR.
HAZIRLANAN TATLI ARZU EDİLEN ŞEKİLDE KESİLİR. ERİTİLEN TEREYAĞI KIZGIN HALDEYKEN ÜZERİNE DÖKÜLEREK TATLIMIZ FIRINA VERİLİR. KABARANA KADAR 200 DERECEDE, SONRASI 100 DERECEDE KONTROLLÜ OLARAK YAVAŞ YAVAŞ PİŞİRİLİR ve İÇİNİN HAMUR KALMAMASI SAĞLANIR.
DİĞER TARAFTA ŞERBETİ İÇİN SU ve ŞEKER BİR TENCEREDE OCAK ÜSTÜNE KONULUR, ŞEKERİ ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR. KOYULAŞMAYA BAŞLAYINCA, OCAKTAN ALMADAN BİRAZ ÖNCE YARIM LİMON SUYU EKLENİR ve BİRAZ DA BİRLİKTE KAYNATILIR. SONRASINDA ŞERBET OCAKTAN ALINARAK SOĞUMAYA BIRAKILIR.
GÜZELCE KIZARAN ve PİŞEN BAKLAVAMIZ FIRINDAN ÇIKARILIR, DAHA ÖNCE HAZIRLANIP, SOĞUTULAN ŞERBET ÜZERİNE GEZDİRİLİR. (BAKLAVA ÖNDEN HAZIRLANIP, SONRADAN ISLATILACAKSA BU SEFER TAM TERSİ OLARAK SOĞUK TATLIYA SICAK ŞERBET EKLENİR.)
AFİYET OLSUN.