30 Nisan 2026
BAL-GÖÇ – Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği
Haber

Kınama

Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR’nin“Hristo Botev” adlı programında; Program Direktörü Kin Stoyanov ile BNR Arşivleri Direktörü Anton Mitov’un “Neden Türkleri sevmem, neden Türklerden nefret ederim?, pis insanlar” konulu, Bulgaristan Türklerine yönelik etknik nefret ve ayrımcılığı ortaya koyan bir söyleşi gerçekleştirildiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

 

Bulgar Devletinin ulusal yayın organında, kurum yöneticileri tarafından yapılan söz konusu haddini aşan açıklamalar, kişisel görüş kapsamından çıkarak kamusal bir boyuta taşınmış; anayasal eşitlik ilkesini ve Bulgaristan’daki etknik-dini barışı tehlikeye sokmuştur.

 

Bulgaristan Türklerinin onurunu zedeleyen, toplumu bölmeyi ve Türklere yönelik nefreti beslemeyi amaçlayan bu açıklamalardan dolayı yetkili kişi ve kurumları esefle kınıyor; sürecin soruşturulması ve ilgili kişi ve kurumlarla yönelik gerekli hukuki prosedürlerin uygulanması için sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Yazılar

23 Aralık Gagavuzya’nın Kuruluş Günü Kutlu Olsun

selim

Türk Hava Kuvvetleri Bandosu Priştine “Zahir Pajaziti” Meydanında

selim

BAL-GÖÇ Hukuk Komisyonu Bilgilendirme ve Yönlendirme Hizmeti

admin

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda sorun yaşamayacağınızı varsayıyoruz, ancak dilerseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Devamını Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası