8 C
Bursa
20 Mayıs 2025
BAL-GÖÇ – Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği
Haber

Büyük Balkan Turu

16-24 Ağustos tarihleri arasında Büyük Balkan Turumuza katılan 1.grubumuz gezilerini tamamlayarak yurda geri döndü.

Turumuz bünyesinde ziyaret edilen ülke, şehir ve mekanları; gün gün okuyalım;

2. Gün / Kalambaka-Manastır-Resne-Ohri

Otelimizde aldığımız sabah erken kahvaltıdan sonra Dinar Alpleri’nin vadilerinde keyifli bir yolculukla Mecitli Sınır Kapısı’na ulaştık. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak, K.Makedonya’ya geçtik ve Balkanların en eski şehirlerinden, kültür cenneti Manastır’a (Bitola) vardık. ATATÜRK’ün okuduğu Askeri İdadiyi (Askeri lise) ziyaret ederek, Şirok Sokak’ta Osmanlı’dan kalan Orduevi, Eleni Karinte’nin Evi, Saat Kulesi, Manolya Meydanı, İshakiye Camii, Yeni Camii, ünlü türküye ilham olan havuz ile çeşme gibi yapı ve eserleri görerek yürüyüş turumuzu tamamladık.

Manastır’dan ayrılıp yol güzergahımızda Resne’ye uğradık. II. Abdülhamid’ in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devriminin öncülerinden Niyazi Bey’in memleketi olan Resne’de, Resneli Niyazi Bey Sarayı’nı gördük, Sayın Naci Tahiroğlu’nun bizlere ikram ettiği lezzetli Resne elmalarından yiyerek, verdiği bilgileri dinledik ve sonrasında Ohri’ye doğru yolumuza devam ettik.

Ohri’ye ulaştığımızda Osmanlı’nın Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş, Ohridlilerin ‘‘Tanrı cenneti çamurdan yaparken, bir parça kopup Ohrid in üzerine düşmüş’’ tanımlaması ile ünlü tarihi Ohrid şehrinde yürüyüş turu yaparak Aziz Klemeus Heykeli ve Meydanı, Ayasofya Kilisesi, Kiril Alfabesini bulan Kiril ve Methodi kardeşlerinin heykelleri, Asırlık Çınar Ağacı, Ali Paşa Camii, Halvetiye Tekkesi, Bizans dönemi Meryemana Kilisesi, Hacı Turgut Camii’ni görerek gezimizi tamamladık ve Türk Çarşısı’nda serbest zaman verdik. Bu esnada meşhur sedef – inci takılardan alışverişler yapılarak, doğal güzelliği ile de göz kamaştıran, Unesco’nun Kültür Mirası Listesi’ndeki bu güzel şehirde konaklamamızı yapmak üzere Ohri’de otelimize yerleşildi.

İlgili Yazılar

Çanakkale Zaferi Anma Programı

admin

BAL-GÖÇ Merkez Yönetim Kurulu, Şubeler Toplantısı Gerçekleştirildi.

admin

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız Kutlu Olsun.

admin

Bu web sitesi, deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda sorun yaşamayacağınızı varsayıyoruz, ancak dilerseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Devamını Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası