BALKAN YEMEKLERİ


 

CİĞERLİ KAPAMA

 


MALZEMELER:

YARIM KUZU CİĞERİ

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

4 SU BARDAĞI SU

½ ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

TUZ

KARABİBER

 

YAPILIŞI :

KUZU CİĞERİNİ KÜÇÜK PARÇALAR ŞEKLİNDE DOĞRAYIP YIKADIKTAN SONRA SIVI YAĞ KOYDUĞUMUZ TENCEREYE ALIP, KENDİ SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KADAR KISIK ATEŞTE HAFİFÇE KAVURURUZ.

DAHA SONRA KAYNATTIĞIMIZ SUYU CİĞERLERİN ÜZERİNE İLAVE EDER, BİRAZ TUZ DA KATARAK CİĞERLERİ PİŞİRİRİZ.

DİĞER YANDAN TUZLU SUDA ISLATMIŞ OLDUĞUMUZ PİRİNCİMİZİ BOL SU İLE YIKAYARAK, BİR TEPSİYE HER TARAFI EŞİT OLACAK ŞEKİLDE YAYARIZ.

PİŞMİŞ OLAN CİĞERLERİMİZİ, TENCEREDEKİ SUYU İLE BİRLİKTE PİRİNCİMİZİN ÜZERİNE DÖKERİZ. YEMEĞİMİZİ; TEPSİNİN ÜZERİNİ KAPATIP, OCAK ÜZERİNDE EŞİT OLARAK PİŞECEK BİÇİMDE TEPSİMİZİN HER TARAFINI KISA SÜRELERLE ATEŞ ÜZERİNDE GEZDİREREK KISIK ATEŞTE PİŞİREBİLECEĞİMİZ GİBİ ORTA HARARETLİ FIRINDA DA PİŞİRMEK MÜMKÜNDÜR.

KAPAMAMIZ; ÜZERİNE BOL KARABİBER DÖKÜLEREK SICAK SERVİS YAPILIR.

Kaynak Kişi : Emine BALKAN

Yaşı : 66

Doğum Yeri : Bulgaristan / Cebel Kasabası - Recepoğulları Köyü

Derleyen : Macide GÖNÜL

 

Facebook'ta Paylaşın

 


Bal-Göç web sitesi tasarımı ve güncelleme : Erdinç Kahraman